Till salu

Ponnyer/föl/unghästar till salu:

För närvarande har vi ett föl och en 3-åring till salu.

Föl
Exsus Zacharia, hingst född juni 2019 e Daho du Paradis u Cuba. Zacharia är en otroligt trevlig kille med fantastisk prestationsstam för hoppning. Trevliga gångarter och ett superfint psyke. Pris 35 000kr. Köp nu och hämta i början på 2020. Självklart kan han gå kvar längre om så önskas. Han har redan pass, kommer vara påbörjad vaccinering och är pedantiskt skött.

3-åring
Hero Pooh, valack född 2016 e Comfortuna VDL – Heraldik XX – Cor de la Bryere. Inriden men inte inhoppad. Otroligt cool och snäll i precis all hantering, åkt både vanlig transport och lastbil. Hero har halvsyskon som först blev 7a på unghäst VM 2015 och sedan såldes på auktion för 6,5 MKR till Ukraina. Ett annat halvsyskon går nu som 5-åring int.ft med Hanna Berg i sadeln. Båda dessa syskon och Hero har samma mamma – Hera L.
Pris: 150 000SEK. Skicka gärna mail för mer info, bilder och filmer.

SÅLDA

Exsus Samwise, hingst född april 2018 e Orlando – Corland – Calvados. En otroligt fin kille med fin prestationsstam för hoppning. Hans mamma tävlades upp till 145cm innan hon som 18-åring hamnade i avelsboxen. Sam är pedantiskt skött och har såklart alla papper i ordning, breedersansluten. Jättetrevlig i precis all hantering. Ingen skadehistorik. Pris: 100 000SEK
Såld till Emelie på västkusten.

Exsus Pandora
DSC_1062
Född 11 maj 2017
e Dirco Hästak
ue Veronas Gerswin

Pandora kommer bli d-ponny och är en blivande hopp-stjärna. Hon hoppar över stock och sten i hagen. Hon är skimmel född svart och riktigt sockersöt.
Pappa Dirco Hästak är en riktig hoppförvärvare inom swb. Dirco är efter legenden Irco Mena som är efter Irco Marco.
Mamma Poohlia är endast 5 år gammal, inriden men inte startad utan sattes direkt i avelsboxen. Poohlia gjorde ett bra 3-årstest.
Hennes pappa Veronas Gerwsin är far till flertalet godk hingstar och han har mängder med avkommor i de hösta klasserna i både hoppning och dressyr.
Pandora är en vänlig, nyfiken och man ser fina elastiska gångarter redan nu. När hon säljs kommer hon vara chippad, inneha pass, avmaskad och vaccinerad som hon ska. Pandora är fullt försäkrad i Agria med högsta möjliga vet.vård och den försäkringen kan med fördel tas över.
Pris: 40 000 SEK
Vid intresse – kontakta Pernilla via mail: info@stuteriexsus.se

S Å L D ! till Marie i Västerås
Exsus Aragorn
DSC_0029
Född 2014
e Holly´s Cerwin
ue Orchis Frivaldi

Aragorn är en superhärlig ponny som är insutten men inte utbildad. Han är enkel i all hantering, han har åkt transport både ensam och med kompis, sunt uppvuxen i flock på lösdrift men har också stått på box i några omgångar. Han löshoppar med mycket fin teknik och vi tror han kommer bli en väldigt trevlig kompis på tävlingsbanorna framöver.
Film från löshoppning

Pris: 35000 SEK
Kontakta oss vid intresse – info@stuteriexsus.se

DSC_9565 DSC_9020
Exsus Hope, sto född 2016 – Pris: 30 000kr
Hope blir maxad c-ponny.
Nu har du chansen att tinga ett otroligt sto-föl. Exsus Hope som är efter den otroliga franska hopphingsten Ulk d été och undan vårt vackra sto Cuba (e: Orchis Frivaldi).

Vill du ta dig till toppen i ponnyhoppning och vara med från början? Vill du efter avslutad hoppkarriär kunna avla fram nya fantastiska hopponnyer? Då är Hope något för dig!

Några av pappa Ulk´s prestationer:
2010: 4a i den nationella finalen Sologn Pony i Lamotte Beuvron.
Interregional Champion för tvååriga hingstar i Demuin.
2011: 1a i Verquignel för 3-åriga hästar (ridna).
Betäckte 100 ston sitt första år i avel.

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning tom LA innan en skada satte stop för vidare tävling. Annars är vi övertygade om att hon gått hela vägen. Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor, en halvbror såld och den andra finns på gården. Även de rör sig otroligt väl. Båda två har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.

Hope är orädd, har en fin korrekt exteriör, rör sig lätt och ledigt med plus för galoppen.
Hon kommer vid försäljning vara registrerad, chippad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Hope är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 120.000 kr som givetvis kan övertas.
Hope kan nu tingas och sedan hämtas i årsskiftet eller gå kvar i vår stoflock fram tills det är dags att börjar jobba med henne. Reducerad stallhyra fram tills årsskiftet då hon är 2.

DSC_8260
SÅLD!
Exsus Wild Hunt, hingst född 2015 – Pris: 30 000kr

Här är ponnyfölet som har allt – fantastiskt stam, fina gångarter, mod, vacker exteriör. Wild Hunt har alla förutsättningar för att kunna bli en kalas-fin ridponny av högsta klass.

Exsus Wild Hunt är e: EG Pauli (e Power Boy) u: Borghof´s Corintje (e Leuns Velds Elegant).

Mamma Corientje är ett flerfaldigt guldbelönt avelssto som har fått flera mycket fina avkommor. Bland annat har hon en godkänd hingst undan sig.

EG Pauli tävlar i dressyr mot stora hästar, har ett underbart temperament och hög ridbarhet.

Passa på att tinga din framtida stjärna! Wild Hunt är nu redo att flytta hemifrån.

Exsus Wild Hunt kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Wild Hunt är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 80.000 kr som givetvis kan övertas.
Hanterad, åkt transport, blivit verkad, avmaskad, vaccinerad

DSC_0753
SÅLD
Exsus Lucifer, hingst född 2015 – Pris: 30 000kr
Blir d-ponny
Här är en fantastisk ponny av allra hösta klass. Lucifer – eller Lusen som han kallas, är efter den danska ponnyhingsten Fredbo´s Garmin 2012 blev Fredbo´s Garmin godkänd i danska sportponnyförbundet och blev då reservsegrare. Vid bruksprovet i Finstrupgaard vann han med de fantastiska poängen 8,66 i dressyr och 8,21 i hoppning. 2013 blev han DSP premieringens champion och senare det året vann han mästerskapet för fyraåriga ponnyer både i hoppning och dressyr!

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning upp till MSV innan en skada satte stop för vidare tävling. Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor.
Alla tre har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.
Lucifer rör sig otroligt väl och vi tror han kommer passa på dressyrbanorna. Han hoppar även väl.

Passa på om du vill forma din framtida stjärna!

Exsus Lucifer kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Lucifer är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 80.000 kr som givetvis kan övertas.
Bytes gärna mot förslag! Pris kan diskuteras med rätt hem.
Hanterad, åkt transport, blivit verkad, avmaskad, vaccinerad

Aragorn_hv
SÅLD till Milla i Norrland
Exsus Aragorn, valack född 2014 – Pris: 45 000kr

En blivande stjärna i valfri gren – rör sig otroligt fint och löshoppar med fin teknik, är modig och otroligt snäll.

Exsus Aragorn är e: Holly´s Cerwin (e: Veronas Gerswin) och u: Cuba (e: Orchis Frivaldi).
Pappa Cerwin vann både 5- och 6-års championaten i dressyr, år 2013 deltog han i det vinnande laget i SM och han har även tävlat mot stora hästar.

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning upp till MSV innan en skada satte stop för vidare tävling.  Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor – halvbror finns att se på gården. Även han rör sig otroligt väl. Båda två har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.

Passa på om du vill forma din framtida stjärna!

Aragorn kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Aragorn är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 120.000 kr och ett livvärde på 30.000 som givetvis kan övertas.
Hanterad, åkt transport (både själv och med kompis), blivit verkad, avmaskad, vaccinerad, longerad och löshoppad.

DSC_8328
SÅLD till Elin Wågenheim i Huddinge – AHS Vegas Knights (filmer längst ner på sidan)
valack född 2007, imp Irland
e: Ricardo Z
u: Sorceres Magic

Vegas är en mycket snäll, lätthanterlig och trevlig kille. 144cm i mkh. Trevliga gångarter, inte så mycket dressyrriden men kan bli mycket bra med träning. Hoppar stort och bra. Är tävlad på Irland upp till 120cm med mycket goda resultat. Går fram överallt, ensam eller med sällskap.
Tävlad 90, 95cm felfritt i Sverige.

Aktuellt pris: 70000SEK
För mer info och pris skicka mail till: info@stuteriexsus.se