Till salu

Vi har fn inget till salu!

SÅLDA:

Exsus Sweet Harmony, sto född 2021 e Orchard Zweed – Nabucco R – Derbino B – Derano B
Pris: 45 000SEK, för mer info: info@stuteriexsus.se

Exsus Hailey All Star, sto född 2020 e Converse All Star.
Hailey innehar pass, är vaccinerad, avmaskad och uppfödd på mkt bra foder. Fullt försäkrad i Agria sedan fostertiden (dvs försäkringen täcker dolda fel).
Hon kommer bli maxad d-ponny och uppvisar fina gångarter och kommer såklart även kunna hoppa med fin teknik. Hon är normalt hanterad för sin ålder, trevlig och nyfiken. Hailey är till salu för 40 000SEK.

5-årig ponny-valack – SAGOPONNY med utstrålning

Conny är en sagoponny som längtar efter en egen bästa-människa. Han gick bruksprovet som 3-åring med en halv poäng från att bli godkänd. När han var fyra upptäckte vi att han har väldigt små förändringar i si-lederna vilket gjorde att vi tog beslutet att kastrera honom. Sedan dec 2019 är han valack. Han är otroligt väl uppfostrad, en vänlig själ som älskar människor, mys och gos. Han är mycket van att ridas ensam ut i skog och natur och det är även där han trivs bäst. På banan är han lite mindre motiverad och kan där fungera som ponny för de mindre vana. Ute i skogen är han pigg med en väldigt tydlig broms. Eftersom vi inte vet hur förändringarna i si-lederna kommer att påverka honom framöver är priset satt därefter. Han har i dagsläget inga som helst symtom eller problem av detta. Han är otroligt enkel i precis all hantering, snäll med hovslagaren, lastar sig i princip själv osv. Regelbundet genomgången av equifysioterapeut. Full insyn i hans veterinära journaler utlovas vid intresse för köp.
Vi önskar honom en framtida familj med hästvana. Han har inte gått tillsammans med andra hästar sedan han var 2 år och han är inte trafiksäker. Detta är en sagoponny som kommer att göra någon väldigt glad. Säljer med stor sorg och vi kommer välja familj/ryttare med omsorg.
Liten hoppfilm:  https://youtu.be/749Y3Bq8VTU
PRIS: 40 000SEK
Skicka gärna intresse via epost: info@stuteriexsus.se

Föl
Exsus Zacharia, hingst född juni 2019 e Daho du Paradis u Cuba. Zacharia är en otroligt trevlig kille med fantastisk prestationsstam för hoppning. Trevliga gångarter och ett superfint psyke. Pris 35 000kr. Köp nu och hämta i början på 2020. Självklart kan han gå kvar längre om så önskas. Han har redan pass, kommer vara påbörjad vaccinering och är pedantiskt skött.

Exsus Sky full of Stars, sto född maj 2019 e Converse All Star u Oh My Darling. Sky är ett otroligt fint och trevligt sto. Helt perfekt i sin exteriör och hon både rör sig bra och är oerhört trevlig. Pris 35 000kr. Köp nu och hämta i början på 2020. Självklart kan hon gå kvar längre om så önskas. Hon har redan pass, kommer vara påbörjad vaccinering och är pedantiskt skött.

4-åring
SÅLD Hero Pooh, valack född 2016 e Comfortuna VDL – Heraldik XX – Cor de la Bryere. Inriden men inte inhoppad. Otroligt cool och snäll i precis all hantering, åkt både vanlig transport och lastbil. Hero har halvsyskon som först blev 7a på unghäst VM 2015 och sedan såldes på auktion för 6,5 MKR till Ukraina. Ett annat halvsyskon går nu som 5-åring int.ft med Hanna Berg i sadeln. Båda dessa syskon och Hero har samma mamma – Hera L.
Pris: 150 000SEK. Skicka gärna mail för mer info, bilder och filmer.

2- åring
SÅLD Exsus Samwise, hingst född april 2018 e Orlando – Corland – Calvados. En otroligt fin kille med fin prestationsstam för hoppning. Hans mamma tävlades upp till 145cm innan hon som 18-åring hamnade i avelsboxen. Sam är pedantiskt skött och har såklart alla papper i ordning, breedersansluten. Jättetrevlig i precis all hantering. Ingen skadehistorik. Pris: 100 000SEK
Skicka gärna mail för mer info, bilder och filmer.

SÅLD! till Anna
Exsus Pandora

DSC_1062
Född 11 maj 2017
e Dirco Hästak
ue Veronas Gerswin

Pandora kommer bli d-ponny och är en blivande hopp-stjärna. Hon hoppar över stock och sten i hagen. Hon är skimmel född svart och riktigt sockersöt.
Pappa Dirco Hästak är en riktig hoppförvärvare inom swb. Dirco är efter legenden Irco Mena som är efter Irco Marco.
Mamma Poohlia är endast 5 år gammal, inriden men inte startad utan sattes direkt i avelsboxen. Poohlia gjorde ett bra 3-årstest.
Hennes pappa Veronas Gerwsin är far till flertalet godk hingstar och han har mängder med avkommor i de hösta klasserna i både hoppning och dressyr.
Pandora är en vänlig, nyfiken och man ser fina elastiska gångarter redan nu. När hon säljs kommer hon vara chippad, inneha pass, avmaskad och vaccinerad som hon ska. Pandora är fullt försäkrad i Agria med högsta möjliga vet.vård och den försäkringen kan med fördel tas över.
Pris: 40 000 SEK
Vid intresse – kontakta Pernilla via mail: info@stuteriexsus.se

S Å L D ! till Marie i Västerås
Exsus Aragorn
DSC_0029
Född 2014
e Holly´s Cerwin
ue Orchis Frivaldi

Aragorn är en superhärlig ponny som är insutten men inte utbildad. Han är enkel i all hantering, han har åkt transport både ensam och med kompis, sunt uppvuxen i flock på lösdrift men har också stått på box i några omgångar. Han löshoppar med mycket fin teknik och vi tror han kommer bli en väldigt trevlig kompis på tävlingsbanorna framöver.
Film från löshoppning

Pris: 35000 SEK
Kontakta oss vid intresse – info@stuteriexsus.se

DSC_9565 DSC_9020
Exsus Hope, sto född 2016 – Pris: 30 000kr
Hope blir maxad c-ponny.
Nu har du chansen att tinga ett otroligt sto-föl. Exsus Hope som är efter den otroliga franska hopphingsten Ulk d été och undan vårt vackra sto Cuba (e: Orchis Frivaldi).

Vill du ta dig till toppen i ponnyhoppning och vara med från början? Vill du efter avslutad hoppkarriär kunna avla fram nya fantastiska hopponnyer? Då är Hope något för dig!

Några av pappa Ulk´s prestationer:
2010: 4a i den nationella finalen Sologn Pony i Lamotte Beuvron.
Interregional Champion för tvååriga hingstar i Demuin.
2011: 1a i Verquignel för 3-åriga hästar (ridna).
Betäckte 100 ston sitt första år i avel.

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning tom LA innan en skada satte stop för vidare tävling. Annars är vi övertygade om att hon gått hela vägen. Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor, en halvbror såld och den andra finns på gården. Även de rör sig otroligt väl. Båda två har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.

Hope är orädd, har en fin korrekt exteriör, rör sig lätt och ledigt med plus för galoppen.
Hon kommer vid försäljning vara registrerad, chippad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Hope är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 120.000 kr som givetvis kan övertas.
Hope kan nu tingas och sedan hämtas i årsskiftet eller gå kvar i vår stoflock fram tills det är dags att börjar jobba med henne. Reducerad stallhyra fram tills årsskiftet då hon är 2.

DSC_8260
SÅLD!
Exsus Wild Hunt, hingst född 2015 – Pris: 30 000kr

Här är ponnyfölet som har allt – fantastiskt stam, fina gångarter, mod, vacker exteriör. Wild Hunt har alla förutsättningar för att kunna bli en kalas-fin ridponny av högsta klass.

Exsus Wild Hunt är e: EG Pauli (e Power Boy) u: Borghof´s Corintje (e Leuns Velds Elegant).

Mamma Corientje är ett flerfaldigt guldbelönt avelssto som har fått flera mycket fina avkommor. Bland annat har hon en godkänd hingst undan sig.

EG Pauli tävlar i dressyr mot stora hästar, har ett underbart temperament och hög ridbarhet.

Passa på att tinga din framtida stjärna! Wild Hunt är nu redo att flytta hemifrån.

Exsus Wild Hunt kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Wild Hunt är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 80.000 kr som givetvis kan övertas.
Hanterad, åkt transport, blivit verkad, avmaskad, vaccinerad

DSC_0753
SÅLD
Exsus Lucifer, hingst född 2015 – Pris: 30 000kr
Blir d-ponny
Här är en fantastisk ponny av allra hösta klass. Lucifer – eller Lusen som han kallas, är efter den danska ponnyhingsten Fredbo´s Garmin 2012 blev Fredbo´s Garmin godkänd i danska sportponnyförbundet och blev då reservsegrare. Vid bruksprovet i Finstrupgaard vann han med de fantastiska poängen 8,66 i dressyr och 8,21 i hoppning. 2013 blev han DSP premieringens champion och senare det året vann han mästerskapet för fyraåriga ponnyer både i hoppning och dressyr!

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning upp till MSV innan en skada satte stop för vidare tävling. Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor.
Alla tre har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.
Lucifer rör sig otroligt väl och vi tror han kommer passa på dressyrbanorna. Han hoppar även väl.

Passa på om du vill forma din framtida stjärna!

Exsus Lucifer kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Lucifer är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 80.000 kr som givetvis kan övertas.
Bytes gärna mot förslag! Pris kan diskuteras med rätt hem.
Hanterad, åkt transport, blivit verkad, avmaskad, vaccinerad

Aragorn_hv
SÅLD till Milla i Norrland
Exsus Aragorn, valack född 2014 – Pris: 45 000kr

En blivande stjärna i valfri gren – rör sig otroligt fint och löshoppar med fin teknik, är modig och otroligt snäll.

Exsus Aragorn är e: Holly´s Cerwin (e: Veronas Gerswin) och u: Cuba (e: Orchis Frivaldi).
Pappa Cerwin vann både 5- och 6-års championaten i dressyr, år 2013 deltog han i det vinnande laget i SM och han har även tävlat mot stora hästar.

Mamma Cuba tävlades mycket framgångsrikt i hoppning upp till MSV innan en skada satte stop för vidare tävling.  Cuba har ett otroligt bra psyke som hon nedärver till sina avkommor – halvbror finns att se på gården. Även han rör sig otroligt väl. Båda två har ett underbart psyke, vänliga, milda och orädda.

Passa på om du vill forma din framtida stjärna!

Aragorn kommer säljas registrerad, vaccinerad, verkad och avmaskad. Aragorn är dolda fel försäkrad i Agria. I denna försäkring ligger skadetaket på 120.000 kr och ett livvärde på 30.000 som givetvis kan övertas.
Hanterad, åkt transport (både själv och med kompis), blivit verkad, avmaskad, vaccinerad, longerad och löshoppad.

DSC_8328
SÅLD till Elin Wågenheim i Huddinge – AHS Vegas Knights (filmer längst ner på sidan)
valack född 2007, imp Irland
e: Ricardo Z
u: Sorceres Magic

Vegas är en mycket snäll, lätthanterlig och trevlig kille. 144cm i mkh. Trevliga gångarter, inte så mycket dressyrriden men kan bli mycket bra med träning. Hoppar stort och bra. Är tävlad på Irland upp till 120cm med mycket goda resultat. Går fram överallt, ensam eller med sällskap.
Tävlad 90, 95cm felfritt i Sverige.

Aktuellt pris: 70000SEK
För mer info och pris skicka mail till: info@stuteriexsus.se